Rolf Baas

ADR veiligheidsadviseur: waarborgen van de veiligheid en naleving van regelgeving

In de wereld van het vervoer en de logistiek van gevaarlijke stoffen speelt de ADR veiligheidsadviseur een cruciale rol. Deze specialist, wiens functie is gecreëerd in overeenstemming met de Europese overeenkomst betreffende het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR), is onmisbaar voor het waarborgen van de veiligheid en naleving van regelgeving. Sinds afgelopen jaar dienen ook expediteurs over een adviseur te beschikken.

Relevantie voor Expediteurs en Eigen Rijders

Voor expediteurs, die optreden als tussenpersonen tussen verzenders en vervoerders van gevaarlijke goederen, is het cruciaal om samen te werken met een gekwalificeerde ADR veiligheidsadviseur. Sinds 2023 dienen zij ook een adviseur in te schakelen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat alle transporten die zij regelen, voldoen aan de strenge eisen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Eigen rijders, zelfstandige chauffeurs die hun diensten aanbieden voor het vervoer van goederen, inclusief gevaarlijke stoffen, moeten eveneens de expertise van een ADR veiligheidsadviseur inroepen. Zelfs als eenmanszaak is de eigen rijder verplicht om te voldoen aan de ADR-regelgeving, waardoor de rol van de veiligheidsadviseur ook hier onmisbaar is.

De functie van ADR veiligheidsadviseur is essentieel voor het veilig en reglementair vervoeren van gevaarlijke stoffen. Zowel expediteurs als eigen rijders moeten erkennen dat de samenwerking met een veiligheidsadviseur niet alleen een wettelijke vereiste is, maar ook een cruciale stap in de bescherming van de publieke veiligheid en het milieu. Het inschakelen van een ADR veiligheidsadviseur is daarom geen optionele luxe, maar een noodzakelijke investering in de veiligheid en integriteit van de logistieke keten.

Bent u op zoek naar een ADR veiligheidsadviseur (klik op link)? Bent u eigen rijder dan meldt u zich aan op de ADR advisors website

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , , , .