Voorstellen van de Europese vereniging van de veiligheidsadviseur

De EASA, de Europese vereniging van de veiligheidsadviseur,  heeft een aantal voorstellen voor wetswijzigingen bij de UNECE ingediend. Deze voorstellen betreffen de onderwerpen ’training’ en ‘veiligheidsadviseur’ en zijn besproken bij de Joint Meeting van de Working Party on the Transport of Dangerous Goods, van 14 tot 18 maart 2016 (WP.15/AC.1).

Een van de voorstellen betreft een model voor een ADR jaarverslag voor bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren. De EASA stelt dat er op dit moment geen juridische minimumeisen voor een jaarverslag gelden en dat de kwaliteit van de jaarverslagen enorm verschilt van partij tot partij. Als er strengere eisen aan het jaarverslag verbonden zouden worden, zou dat de kwaliteit van het werk van de veiligheidsadviseur beter reflecteren. Daarom stelt de EASA een model-jaarverslag voor: een formulier waarop de minimumeisen zijn opgenomen. Dit formulier is opgenomen in het document waarin de voorstellen van de EASA staan (ECE/TRANS/WP.15/AC.1/2016/3).

Tevens stelt de EASA voor dat de competente autoriteiten voor de examinering een lijst met geharmonisererde examenvragen gaan bijhouden. Een dergelijke lijst, waarop dus vragen staan waaruit geselecteerd kan worden voor het examen, zou openbaar toegankelijk moeten zijn. De lijst heeft tot doel de examinering in de verschillende landen (meer) te harmoniseren.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , , .