Verduidelijking verplichting ADR veiligheidsadviseur per 2019

De verplichting tot de inschakeling van een ADR veiligheidsadviseur wijzigt met de verandering van de ADR per januari 2019. Deze wordt nu verduidelijkt. Daarnaast vindt er ook een wijziging plaats met betrekking tot de taken van de adviseur.

Het inschakelen van de ADR veiligheidsadviseur stond nu aangegeven als: “Elke onderneming waarvan de bedrijvigheid het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg, of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen omvat”. Dit wijzigt nu in: “Elke onderneming waarvan de bedrijvigheid het verzenden of het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg, of het met dit vervoer samenhangende verpakken, beladen, vullen of lossen omvat,”. Wellicht een subtiele wijziging, maar het maakt nogmaals duidelijk dat ook diegene die verzend een ADR veiligheidsadviseur dient in te schakelen.

Taken ADR veiligheidsadviseur

Ook met betrekking tot de taken vindt er een subtiele wijziging plaats: bij het 9e gedachtestreepje van de derde sub-paragraaf is de tekst op dit moment:  “het controleren of het personeel dat is aangewezen voor het vervoer of het verpakken, vullen, laden en lossen van gevaarlijke goederen, beschikt over gedetailleerde uitvoeringsprocedures en instructies”. Dit gaat verandert worden in “het controleren of het personeel dat is aangewezen voor het verzenden, vervoer of het verpakken, vullen, laden en lossen van gevaarlijke goederen, beschikt over gedetailleerde uitvoeringsprocedures en instructies”.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , , , .