ADR Veiligheidsadviseur

Uw veiligheidsadviseur: niet vastzetten lading levert boete voor chauffeur op

Bij de controle van een trekker met oplegger door Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op 21 juni  bleek deze niet goed beladen te zijn. Iets wat wij als ADR Veiligheidsadviseur regelmatig tegen komen bij onze ADR audits.

Bij het controle door ILT van het transport gevaarlijke stoffen bleek het te gaan om Limited Quantity (LQ) (gelimiteerde hoeveelheden). De chauffeur en de belader bleken beide de lading niet vastgezet te hebben, terwijl er wel middelen beschikbaar waren om dit te doen. Daarnaast ontbrak het LQ-etiket op de vrachtwagen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en een schikking van 500 euro betaald. Daarmee is de kous voor de belader nog niet af. ILT zal zeker nader onderzoek instellen bij de belader. Wanneer dat niet de chauffeur is maar dan zal deze eveneens een proces verbaal kunnen krijgen. In de ADR zijn de taken van de belader namelijk opgenomen.

Heb je vragen aan onze ADR Veiligheidsadviseur over het beladen van vrachtauto’s, of ben je op zoek naar een ADR Veiligheidsadviseur neem dan contact met ons op.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in ADR, Veiligheidsadviseur en getagd met , , , , .