Uw veiligheidsadviseur: flessen Gevaarlijke stoffen lachgas in bestelbusje aangetroffen

De politie van Rotterdam heeft maandag in het centrum een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen in de vorm van lachgasflessen aangetroffen in een bestelbusje. Het was niet de eerste keer dat er een voorraad lachgas in datzelfde busje werd ontdekt. Het vervoer voldeed niet aan de regels van het vervoer gevaarlijke stoffen.

Door de politie werd een controle uitgevoerd op naleving van het ADR (vervoer van gevaarlijke stoffen, red.). Tijdens de controle werden er 57 lachgasflessen aangetroffen wat resulteerde in 71.5 kilogram lachgas.’ De 30-jarige bestuurder uit Rotterdam heeft een proces verbaal gekregen omdat er een aantal ADR-controlepunten niet in orde waren.

Als per keer maximaal 333 kg (netto) lachgas vervoerd wordt, is het mogelijk om het vervoer onder een vrijstelling uit te voeren. In dat geval hoeft er in ieder geval aan een aantal voorschriften van het ADR niet meer voldaan te worden. maar de meeste nog wel. De chauffeur moest een gespecialiseerd bedrijf bellen om de flessen voor hem mee te nemen.

Het is raadzaam wanneer de kennis over naleving van de vervoersregelgeving gevaarlijke stoffen ontbreekt een ADR Veiligheidsadviseur te raadplegen.

Wanneer je op zoek bent naar een ADR veiligheidsadviseur?

 

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in ADR, Veiligheidsadviseur en getagd met , , .