Uw ADR veiligheidsadviseur geeft advies: Levering verkoop of SRV principe

Als ADR veiligheidsadviseur worden met enige regelmaat vragen aan ons gesteld. Zo kregen we laatst een vraag over “Levering verkoop”, ook wel het “SRV principe” genoemd. Met name op het platteland bij levering aan boeren vindt dit plaats. Het gaat om leveringen waarbij het afleveradres niet bekend is.

Op grond van sectie 5.4.1.1.1 h) van bijlage 1 (ADR) van de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG) mag de bevoegde autoriteit van het bij het vervoer betrokken land akkoord gaan om in plaats van de naam van de geadresseerden(n), de woorden “Levering Verkoop” op het vervoerdocument aan te geven, indien gevaarlijke goederen worden vervoerd om te kunnen afgeleverd bij diverse geadresseerden die niet geïdentificeerd kunnen worden bij het begin van het vervoer.

In het Besluit levering verkoop, Inspectie Leefomgeving en Transport is aangegeven dat In Nederland 5.4.1.1.1. van toepassing is en dus bij deze vorm van vervoer de aanduiding “;levering verkoop” op de vrachtbrief moet staan. Ook een vraag over het vervoer gevaarlijke stoffen?

Als ADR veiligheidsadviseur zijn we u graag van dienst en beantwoorden al uw vragen.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , , , .