UNECE plaatst de ADR 2017 online

Zoals iedere 2 jaar worden ook dit jaar weer wijzigingen in de ADR; de Europese code voor het wegvervoer gevaarlijke stoffen doorgevoerd. De UNECE heeft de volledige tekst van de ADR 2017 deze week online gezet. De nieuwe voorschriften worden van kracht op 1 januari 2017, waarna de overgangstermijn in gaat en gedurende een half jaar zowel de oude- alsmede de nieuwe voorschriften toegepast kunnen worden (tenzij anders aangegeven in 1.6 van de ADR). Vanaf 1 juli 2017 gaan vervolgens de nieuwe voorschriften definitief gelden.

Eén van de wijzigingen is het gegeven dat het examen ADR veiligheidsadviseur voortaan ook geheel of gedeeltelijk elektronisch mag worden uitgevoerd. Een andere wijziging is een nieuw ADR9A etiket voor beschadigde batterijen.

De volledige Engelse versie vindt u hier:

http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/danger/publi/adr/adr2017/ADR2017e_web.pdf

De Nederlandstalige editie verschijnt later dit jaar, wanneer de Nederlandse overheid de officiële teksten vrijgegeven heeft. Overigens kunt u de ADR boeken 2017-2018 al wel reserveren tegen een aantrekkelijk tarief van € 79,50 op http://gevaarlijkestoffen.eu

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , .