Onjuiste informatie over vervoer vervuilde medische instrumenten

Wanneer je vervuilde medische instrumenten vervoert of laat vervoeren voor sterilisatie dan gelden daar de spelregels voor het ADR. In de praktijk komen we tegen dat daarover onjuiste informatie over verspreid wordt. Daarom hierbij een korte uitleg.

Het ADR stelt voorwaarden aan de verpakking waarmee deze vervuilde instrumenten worden vervoerd . Als de verpakking aan deze voorwaarden voldoet, zijn overige voorschriften van het ADR niet van toepassing.

Medische hulpmiddelen of apparatuur met of besmet met andere gevaarlijke goederen die aan de definitie van een andere klasse voldoen, zijn (is) medische hulpmiddelen of apparatuur die mogelijk infectueuze stoffen bevatten (bevat) of daarmee mogelijk zijn (is) besmet en die met het oog op desinfectie, reiniging, sterilisatie, reparatie of beoordeling van de apparatuur worden (wordt) vervoerd, niet aan de bepalingen van het ADR, uitgezonderd die van deze paragraaf, onderworpen, indien zij zijn (is) verpakt in verpakkingen van zodanig ontwerp en zodanige constructie dat zij onder normale vervoersomstandigheden niet kunnen (kan) breken of worden doorboord noch hun (haar) inhoud kunnen (kan) verliezen. De verpakkingen moeten dusdanig zijn ontworpen dat wordt voldaan aan de constructievereisten van 6.1.4 of 6.6.4.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , .