Afvullen chemie

Handelingen met gevaarlijke stoffen door ADR chauffeur toegestaan na afspraken

Handelingen met gevaarlijke stoffen door ADR chauffeurs zijn toegestaan zo luidt het oordeel van de WP.15. ADR chauffeurs mogen na afloop van het transport handelingen verrichten met gevaarlijke stoffen wanneer hierover afspraken zijn gemaakt tussen de vervoerder en ontvanger. Dit volgens de uitspraak van de Working Party on the transport of dangerous goods (WP.15) van de Unece in Genève op een schrijven van de CTGG.

Het openen van colli met gevaarlijke stoffen ná het lossen, bijvoorbeeld het aansluiten van gasflessen of leegmaken van een IBC in een voorraadvat, valt niet onder de werkingssfeer van het ADR. Het openen van colli met ADR stoffen ná het lossen valt volgens de WP.15 niet onder de werkingssfeer van het ADR. Het staat de ADR chauffeur dus vrij om na het transport handelingen te verrichten, uiteraard met inachtneming van lokale wetgeving.

De uitspraak volgt na een schrijven hierover vanuit het Nederlandse CTGG die een negatieve uitspraak ontving van Inspectie Leefomgeving en transport. Deze had in een reactie antwoord gegeven op de brief die CTGG had gestuurd naar aanleiding van een schrijven van de Inspectie over het verbod op het openen van ADR verpakkingen door chauffeurs.

CTGG zal met deze uitspraak alsnog in gesprek gaan met ILenT.

Zie hier de brief van ILenT op het schrijven van CTGG.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met .