Externe ADR veiligheidsadviseur met bewijs van inhuur

Als één van de grootste aanbieders van de Benelux van ADR Veiligheidsadviesdiensten verstrekt SafetyNet Consultants vanaf heden speciale certificaten aan de bedrijven die bij hun klant zijn. Het is een bewijs van inhuur waarmee in verschillende talen aangegeven is dat het bedrijf de externe ADR veiligheidsadviseur van de opdrachtgever is.

Met enige regelmaat werden er door voornamelijk buitenlandse eigen rijders offertes opgevraagd, waarmee naar de inlener gegaan werd. De handtekening werd vervolgens vervalst. Op de offertes wordt nu aangegeven dat deze niet geldig is zonder bewijs van inhuur. Het bewijs wordt afgegeven zodra het eerste jaarverslag of inventarisatieverslag is opgemaakt. ‘Wij vragen aan de planners, in het kader van de ketenverantwoordelijkheid, die zelfstandig rijders inhuren om bij de rijders te vragen om het jaarverslag van het afgelopen jaar of bewijs van inhuur.’; aldus het bedrijf ‘Een offerte hoeft niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk een ADR veiligheidsadviseur mee kijkt. Op deze manier willen we dit beter gaan borgen.’

Het bewijs van deelname is gesteld in het Engels, Duits en Nederland waardoor ook opdrachtgevers van de inlenende bedrijven en inspecteurs direct kunnen zien dat er een ADR veiligheidsadviseur is ingehuurd. Dat het in meerdere talen is gesteld wekt vertrouwen. Ook de contactgegevens staan er op voor eventuele vragen. Overigens wordt op het certificaat ook al een aanduiding ‘Certified’ aangegeven van het register van de IACW waarmee eind 2020 van start gegaan wordt. Ook dat register zal er aan toe bijdragen dat er duidelijk een specialist ingehuurd is.

Facebooktwitterlinkedinyoutubeinstagramby feather
Geplaatst in Veiligheidsadviseur en getagd met , , , .